ΜΙΝΙΟΝ


Η ιστορία ενός μοναδικού καταστήματος το οποίο άφησε τη σφραγίδα του στον εμπορικό κόσμο της χώρας. Με οδηγό τον Ιωάννη Γεωργακά, ο οποίος σύμφωνα με την Ελένη Βλάχου «θα μπορούσε να κυβερνά τον εμπορικό κόσμο της χώρας», ξεκίνησε από ένα μικρό περίπτερο και εξελίχθηκε σε πραγματικό μεγαθήριο.

Ξεκίνησε από το περίπτερο «ΜΙΝΙΟΝ», ιδέα ενός 25χρονου έλληνα μετανάστη από την Αμερική, του Άγγελου Σεραφειμίδη, ο οποίος νοικιάζει ένα περίπτερο στο κέντρο της Αθήνας.

Με καινοτόμες ιδέες μάρκετινγκ της εποχής (μετατροπή των πλαϊνών περιπτέρων σε βιτρίνες, πώληση γυαλιών, ειδών ξυρίσματος, ειδών καπνιστού, σουγιάδων και ψαλιδιών), γίνεται η αρχή.

Το 1934 συνεταιρίζεται με τον Ιωάννη Γεωργακά δημιουργώντας το «ΜΙΚΡΟ ΜΙΝΙΟΝ», το οποίο λίγα χρόνια αργότερα, το 1945, εξελίσσεται σταδιακά σε «ΜΕΓΑΛΟ ΜΙΝΙΟΝ», το γνωστό σε όλους μας πολυκατάστημα στα Χαυτεία.

Η ιστορία ενός από τα σημαντικότερα πολυκαταστήματα της χώρας κλείνει μάλλον άδοξα με την μεγάλη πυρκαγιά της 20ης Δεκεμβρίου 1980 εν μέσω εορταστικής περιόδου σηματοδοτώντας το κλείσιμο μιας εποχής.

No comments

Powered by Blogger.